Is het al tijd voor een nieuwe Marantz?

Marantz producten zijn gebouwd om lang mee te gaan. Toch kunnen er goede argumenten zijn om te kiezen voor een upgrade. De meest spectaculaire ontwikkeling van de laatste jaren is de onbeperkte toegang tot muziek via internet. In de eerste jaren was de kwaliteit hiervan voor Marantz onvoldoende, omdat het signaal gecomprimeerd was. Tegenwoordig is via streamingdiensten audio van CD-kwaliteit beschikbaar en zelfs nog beter. Daarmee beschikken we over nieuwe manieren om van muziek te genieten, naast de traditionele dragers als CD, SACD en Vinyl.

portrait

Opties om te upgraden naar internet/streaming

Als uw huidige systeem geen ondersteuning biedt voor internet/streaming, zijn er verschillende opties om te upgraden.

  • Een netwerk-audiospeler zoals de NA6006 toevoegen aan een bestaand systeem.
  • Een netwerk-CD-speler zoals de ND8006 toevoegen, wellicht in combinatie met een nieuwe versterker zoals de PM8006.
  • Upgraden naar een alles-in-één versterker met ingebouwde netwerkmogelijkheden, de nieuwe PM7000N.
  • Upgraden naar een alles-in-één systeem met streaming, CD en versterking in een elegante, compacte set die in elke woonkamer past, zoals de Melody X.

Naast de upgrade vanwege functies als streaming, zou u ook kunnen kiezen voor een hogere geluidskwaliteit. Geniet nóg meer van uw geliefde muziek met meer detail, expressie en dynamiek door te upgraden naar een systeem uit een hoger segment.

Kies voor de juiste speler-versterker-luidsprekercombinatie.

Hoe meer geld u uitgeeft, hoe beter het resultaat zal zijn, maar de keuze moet wel aansluiten op de kwaliteit van de andere componenten. De duurste versterker kan een slechte bron niet goed laten klinken. Kies voor de juiste speler-versterker-luidsprekercombinatie. Als u een Marantz systeem van 10 jaar geleden vergelijkt met een nieuw Marantz systeem kunt u er zeker van zijn dat u het vertrouwde muzikale Marantz geluid te horen krijgt. Daar bovenop maken nieuwe technologieën een hogere kwaliteit mogelijk. Producten in de lagere prijsklasse profiteren daar het meeste van. De geluidskwaliteit is in dit segment tegenwoordig verbazingwekkend.

Vertrouwde muzikale geluid

Stel uzelf enkele vragen om te bepalen waar u uit wilt komen.

  • Welke geluidsbron wil ik gebruiken?
  • Heb ik voldoende aan een CD-speler met versterker? Of wil ik toegang tot nieuwe media via internetradio en streamingdiensten zoals Spotify of Tidal?
  • Gebruik ik mijn smartphone om muziek te streamen via AirPlay of Bluetooth?
  • Heb ik een netwerk nodig of is Bluetooth voldoende?
  • Waar gaat het systeem geplaatst worden? Komt de apparatuur in een aparte hifi-hoek, of in combinatie met een tv? Of allebei?
  • Is naast geluidskwaliteit ook de vormgeving en gebruiksgemak een wens? Of is de beste audioweergave van belang en mag er niets tussen de muziek en mij komen.

Het beantwoorden van deze vragen zal helpen om tot het juiste systeem te komen. Een gespecialiseerde dealer helpt u hier graag bij.

Wow, ik dacht dat ik al een super goede set thuis had staan, maar dit is echt heel bijzonder

Paul is een liefhebber van mooie producten, van stijl, prestaties en van kwaliteit die u kunt waarnemen met al uw zintuigen. We hebben hem uitgenodigd in de Marantz Listening room en gevraagd zijn huidige systeem te vergelijken met de nieuwe PM7000N.

“Bij Marantz zie en voel je aan de apparatuur dat je goed zit. Als u er vervolgens naar luistert wordt je gevoel bevestigd. Momenteel bezit ik een PM5003 versterker met een CD5003 CD-speler en een ST6003 tuner. Deze apparatuur heb ik nu zo’n 10 jaar en ik word er nog steeds iedere dag weer blij van als ik deze set centraal in mijn huiskamer zie staan.”

Paul volgt de ontwikkelingen van geluidsapparatuur als een hobby en is benieuwd welke toegevoegde waarde een upgrade van uw apparatuur oplevert. “Wow, ik dacht dat ik al een super goede set thuis had staan, maar dit is echt heel bijzonder. Echt een kippenvelmoment!”