Zonder muziek zou mijn leven er heel anders uitzien

Vincent

Vincent heeft veel passies in zijn leven. Motorrijden, kunst & design en uiteraard luisteren naar muziek. Kwaliteit en authenticiteit spelen hierbij een belangrijke rol. Dankzij Marantz kan hij zijn grootste passie dagelijks uitleven. “Muzikaliteit, energie en neutraliteit, dat zijn begrippen die bij me opkomen als ik aan de producten van Marantz denk.”

Originele designmeubelen, een vintage gitaar en natuurlijk een fraaie vinylcollectie zetten de toon in de woonkamer van deze collectioneur. “Zonder muziek zou mijn leven er heel anders uitzien. Ik zou zelfs kunnen zeggen dat muziek gevoelsmatig van levensbelang is.” Vincent heeft een brede muzieksmaak, van Bach tot Beatles. Ook de operamuziek die hij regelmatig in de concertzaal ervaart brengt hij in huis tot leven.

“Ik ben zeker niet de enige met liefde voor Marantz,
onze community bestaat inmiddels uit 12.500 leden
en trekt gebruikers van over de hele wereld”.

Marantz Hifi Owner Facebook groep

Als oprichter van de Marantz Hifi Owner Facebook groep mag je Vincent een échte Marantz-fan noemen. In deze community worden kennis en ervaringen gedeeld over hoe je Marantz apparatuur het beste kunt gebruiken. Hierbij komen ook regelmatig de vintage modellen van Marantz aan bod, die inmiddels klassiek geworden zijn. “Ik ben zeker niet de enige met liefde voor Marantz, onze community bestaat inmiddels uit 12.500 leden en trekt gebruikers van over de hele wereld”.

portrait

Mijn eerste kennismaking met Marantz

“Toen de CD begin jaren tachtig op de markt kwam wilde ik een mooie installatie kopen. Het werd een Marantz CD-45. Deze geweldige CD-speler was mijn eerste kennismaking met Marantz.” ”Hifi heb ik daarna ontdekt toen ik met een meer-kanalensysteem van Marantz bezig was. Als ik me goed herinner was dat een PM66, die was toen al helemaal geweldig.” Momenteel bezit Vincent een SR8012. Marantz’ eerste 11.2-kanaals AV-receiver. “Al is de SR eigenlijk gemaakt voor optimaal surround sound. Ik gebruik ‘m als stereo-versterker en dat laat niets te wensen over”.

Uiteraard heeft Marantz de laatste jaren veel innovaties doorgevoerd. Deze ontwikkelingen zijn altijd voortgebouwd op het oorspronkelijke, meest muzikale, geluid. Nieuwe toepassingen als streaming en internetradio worden toegevoegd zonder concessies te doen aan de vertrouwde klank. “Op onze Facebookgroep worden regelmatig ervaringen gedeeld van leden die erg tevreden zijn over upgrades van hun systemen. Aan het geluid wil je geen concessies doen maar wat betreft functionaliteit wil iedereen met zijn tijd mee.”