Marantz AV Receivers: hoe komen we tot onze kenmerkende muzikale klank?

Leestijd: 5 minuten

Echte muziekliefhebbers proberen voortdurend hun luisteromgeving thuis te verbeteren en elk detail van een muzikale uitvoering te ervaren door een nauwkeurige reproductie. Tegelijkertijd willen ze ook genieten van een meerkanaals thuisbioscoop met de nieuwste blockbusters of favoriete live-concerten op Blu-ray. Ruimte in de woonkamer is beperkt en er moeten keuzes gemaakt worden tussen een stereoversterker en een AV-receiver zoals onze nieuwe SR-Serie. Een bekend vooroordeel zegt dat AV-receivers van nature geen bevredigende 2-kanaals prestaties garanderen, omdat ze te veel luidruchtige onderdelen bevatten die zorgen voor de meerkanaals audio- en video-ervaring. De Marantz-filosofie streeft voortdurend naar de beste 2-kanaals prestaties, ongeacht het type product dat we maken. Hoe kunnen we dit bereiken?

Bouwkwaliteit en op maat gemaakte componenten

De componenten en het vakmanschap die in een thuisbioscoopreceiver gaan, maken het verschil in de geluidskwaliteit die hij produceert. Met de juiste technologie binnenin kunt u genieten van een diepe, meeslepende ervaring die elke nuance van uw favoriete films en muziek vastlegt. De Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM’s) die in de Marantz Hi-Fi-componenten zijn ingebouwd, dragen bijvoorbeeld bij aan de superieure prestaties van de Marantz-technologie, waardoor deze producten zich al tientallen jaren onderscheiden. De geluidstechnici van Marantz hebben de HDAM-oplossing ontwikkeld om hun ontevredenheid over de bestaande operationele versterkeroplossingen te weg te nemen. Dit soort versterkers zijn veelzijdig, betrouwbaar en betaalbaar, maar ze hebben ook ernstige beperkingen. Ruis en een beperkte stijgsnelheid – een maatstaf voor de snelheid waarmee de stroom in de loop van de tijd verandert – kan afbreuk doen aan de resulterende geluidskwaliteit, vooral bij hogere frequenties. De HDAM presteert beter dan de op-amp oplossing, omdat het een hoge snelheid heeft, het audiosignaal schoon houdt en afgestemd is op de beste geluidsprestaties. Hierdoor klinkt de muziek fris en levendig, rijk en dynamischer, met nauwkeurig gereproduceerde hoogfrequente details.

Uitgebreide luister- en geluidsafstemming

Uitgebreide en nauwgezette tuning door onze geluid experts is wat de unieke sonische signatuur aan elk Marantz-product geeft. Geen enkel onderdeel verlaat de handen van Marantz Sound Masters totdat het door strenge tests komt. Dit geldt niet alleen voor de beroemde Marantz 2-kanaals versterkers. Het is een proces dat alle producten ondergaan, ongeacht de prijsklasse en ongeacht of het een minisysteem, een CD-speler of een AV-ontvanger betreft.

Bij het maken van een nieuwe AV surround-receiver is het eerste wat geluidstechnici doen, het uitvoerig testen van de 2-kanaals prestaties. Ze nemen de Marantz referentieklasse stereoversterker mee om er wat A/B-tests mee uit te voeren. Pas als ze vinden dat het stereogeluid in de AV-receiver aan de hoge eisen voldoet, achten ze het product het merk Marantz waardig en passen ze die bevindingen toe op de surroundkanalen van het product.

Het resultaat is dat u altijd het meest muzikale geluid uit elke bron en in elke luidsprekerconfiguratie krijgt, van 2-kanalen tot 13.2ch in de huidige Marantz AV-voorversterker flagship AV8805.

Lees hier meer over het beroemde Marantz-geluidskarakter.